[if IE]>

Rode weg - Natural world

Ik ben blij dat ik de Rodeweg leringen (natural world seminar) mag geven.
Daarnaast ben ik erg blij met de training tot trainer die ik mocht volgen bij Gail Carswell en Michael Foltz in de US.
De Rodeweg leringen gaan over de basiskennis over de Indiaanse cultuur en denkwijze. Deze training is ontwikkeld door Ay Gwadi Waya die ik heb gevolgd toen zij naar Nederland kwam en deze training bij mij in Witte Paarden heeft gegeven.
In deze seminar krijg je praktische handvatten om in je dagelijks leven meer met de natuur en de krachten die zij heeft in contact te komen en te blijven.
Bovendien is het een onderdeel tot je groeiproces naar Shamanic facilitator, sjamanistisch hulpverlener, en bij gebleken geschiktheid tot sjamaan.
Dit is een ‘surface scratching’ seminar, dat wil zeggen dat het levensveranderd is gebleken bij veel mensen die deze training volgde.
De training is een vaststaande module die door Ay Gwhdi Waya is ontwikkeld en in de Verenigde staten en in Nieuw Zeeland worden gegeven. Er is ook bij de trainers onderling veel contact en coaching door Ay Gwhdi Waya een metis Cherokee.
Kosten

€777,-. (bij inschrijving graag € 150,-, inschrijfgeld overmaken, dit kan niet worden geretourneerd nadat de inschrijving is bevestigd). Deze betaling graag naar de Portugese bankrekening die op het inschrijfformulier wordt vermeld, of contant in Nederland vooraf betalen.
Overige

Binnen deze week is het persoonlijk proces een belangrijk onderdeel van de leerschool en krijgt dus alle aandacht die het nodig heeft. Dit kan inhouden dat de lessen later kunnen eindigen dan gepland. Of dat de agenda wordt aangepast.
Het advies hierbij is om in de buurt te overnachten en vooraf boodschappen te doen.
De lesstof wordt aangeboden in een werkboek, wat bij het cursusgeld is inbegrepen. Hierin staat alle behandelde stof.
Wat voor ons Nederlanders ongebruikelijk is, geldt wel voor deze en soortgelijke trainingen die wij gaan aanbieden in het sjamanisme.
GEHEIMHOUDING  !

Iedereen die de week wil volgen wordt een contract van geheimhouding aangeboden ter ondertekening. De stof is geheim en je tekent ervoor dat jij het ook geheim zult houden. Deze clausule is de voorwaarde om de rodeweg lering-training te kunnen volgen. Het grijpt terug op een zeer oude inwijdingsweg en daarin is het gebruikelijk om geheimhouding vooraf af te spreken.
Verzekeringen & aansprakelijkheden

Check je verzekering na of je goed bent verzekerd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongelukken tijdens de training. Verzeker je goed, we gaan een wandeling maken in berggebied (geen moeilijkheidsgraad, of klimmerij of zo) en je neemt deel aan een kristalbehandeling door medestudenten. En zweethutceremonie, check of je een reisverzekering hebt en je ziekenfonds geldt in het buitenland. Bij twijfel over je gezondheid omtrent het volgen van de zweethut, ga bij een arts in Nederland na of je in de sauna zou mogen.
We laten je een aansprakelijkheidsformulier tekenen, waar je afziet aansprakelijkheid naar ons toe, aan het begin van de cursus.
Benodigdheden

· Schrijfgerei
· Hoed voor de zon
· Paraplu o.i.d. bij regen
· Schoenen voor in de rivier, als je wilt zwemmen zwemkleding.
· Handdoek of iets dergelijks om op te zitten
· Feestelijk iets voor de certificeringsceremonie, hierbij valt te denken aan een rituele ketting, jurk/kleding.
· Camera?
· Zonnecreme
· Savonds kan het afkoelen, dus ook daar rekening mee houden in je kledingkeuze.
· We gaan stenen zoeken, dus wandelschoenen en een tas o.i.d. zijn nodig
Als je gaat kamperen, heb je natuurlijk je kampeeruitrusting nodig.
En de genoemde kleding voor de zweethutceremonie.
INSCHRIJVEN

Je schrijft je in voor deze bijzondere week door het invullen van een inschrijfformulier en dit opsturen naar Ingrid Kropf.
Je inschrijfgeld overmaken op
rekening 003506210001450770050,
IBAN PT 50 003506210001450770050
BIC CGDIPTPL
Clientnr. 170434373 Ingrid Irene Astrid Kropf

Na bevestiging kun je de rest van het seminargeld overmaken op dezelfde rekening. Onder vermelding van je naam en het seminar waar je je voor inschrijft.

Mocht het seminar niet doorgaan, dan krijg je de totale som weer teruggestort op je rekening. Minimale groepsgrootte 8, maximaal 10.

De inschrijfvoorwaarden staan op het inschrijfformulier.

Datum

 mei 2016

Wanneer 8 personen zich hebben ingeschreven kan de groep starten, en worden de data definitief. Voor de definitieve bevestiging is een reis vastleggen niet handig, omdat het tot die tijd niet zeker doorgaat.
Agenda

Syllabus voor de Rode weg leringen

Maandag 9 uur
Pauze 10-10.30

• Rode weg kosmologie, het pad van het hart. Wat betekent dit? Rode weg etikettes, wat doe je wel of niet, Salie, Tabak en Maïsmeel wat is de speciale betekenis en wat zijn giften. Native American protocol.
• Hoe verbind je je met Moeder Aarde, als je niet meer bent verbonden?
• De 4 windrichtingen en hun speciale betekenis, de elementen lucht, aarde, water en vuur. De vier ‘spirits’ van de grote windrichtingen. Hoe verbind je je met hen.
• Je windrichting van kracht en zwakte vinden.
• De kleine windrichtingen en hun betekenis. Wanneer verbind je je met hen?

12:00 tot 13.30 Lunch
13.30 tot 17.00
Pauze 15.00 tot 15.30

• Wat is een medicijnwiel? Hoe en waarom wordt het gebruikt? Het gebruik van bergkristal, om de energie voor iedere windrichting te zetten, in het medicijnwiel. Hoe moet je deze kristal programmeren met de specifieke energie van een windrichting.
• Een altaar maken, hoe doe je het, hoe gebruik je het?
• Een medicijnwiel maken in je huis, je kantoor en in je meditatiekamer, je altaarkamer.
• Oefening: hoe maak je een medicijnwiel in je slaapkamer en hoe plaats je een bergkristal hierin en slaap je ermee? Naar welke richting is je hoofd gericht, draai je bed en zie wat er gebeurd. Hou hierbij een pen en papier bijdehand, schrijf je dromen op. Morgen praten we daarover.
• Een medicijnbundel tot leven laten komen. [neem hiervoor stof of leer mee, je kunt dit vooraf maken. Welke dingen doe je in een medicijnbundel, stenen, veren, schelpen, edelstenen, maïs, tabak, salie, en andere persoonlijke dingen.
• Neem een deken en een kussen mee, voor de reis later op de dag.

Dinsdag
• Geboorte en het maken van een medicijnbundel. Wat is de traditiet die erachter ligt? Waar dient het voor. Wat doe je erin? Het protocol wat hier mee te maken heeft. Hoe gebruik je dit in een ceremonie, zweethut of een andere keer/mogelijkheden.
• De werktuigen voor ceremonie, de drum, de ratel, zweethut, medicijnstenen, pijp, hun betekenis en gebruik voor Indianen.
• Symboliek in planten, dieren en stenen. DOS of signatuurleer. Wat heeft dat te maken met de inhoud van je medicijnbundel. Traditionele Indiaanse symbolen, t.o.v. New Zeelandse symbolen. Ofwel het werken met plaatselijke ‘spirits’ van het land, hoe doe je dat?
Lunch

• Een sjamanistische reis techniek, een reis om Moeder Aarde te ontmoeten.
• Andere gidsen onderzoeken in andere tijden, hun betekenis. Het contact met jou, hoe werk je met hen, hoe integreer je hen in je dagelijkse leven.
• Dubbelchecks, wat is dat? Vraag voor hen, als het nodig is.
• Liederen, zingen en hun helende kracht.
• Zweethutprotocol, wordt uitgereikt, voor het avond eten, aan alle deelnemers.

Woensdag
• Benodigd materiaal, wat iedereen mee moet nemen.
• 4 stukjes van 10 x 10 cm katoenen vierkante lapjes. In elke kleur één, rood, blauw, zwart en geel. Een klein schaartje, 4 kleine ganzenveren, of van een andere vogel. Veren zijn ongeveer 3-10 cm groot. En 1 voor de hele groep; strengetje rode draad. Een streng blauw garen. Giften voor 4 gebedsbundels, maïsmeel, tabak (kleine hoeveelheden) en Salie (1 bundel). De salie mag ook uit je eigen tuin komen. Persoonlijke dingen voor in de medicijnbundel (geen geld), een haarlokje, een foto van een geliefde, een juweel, verse of gedroogde kruiden, noten, zaden. Neem kleine hoeveelheden mee, want de gebedsbundels zijn klein, 10 x 10 cm. Deelnemers moeten zelf voor deze dingen zorgen. Maak een intuïteive keuze, dit is alleen een voorbeeldenlijst, er zijn nog vele andere objectjes die in een gebedsbundel kunnen.
• Een ziplock of ritssluiting plastic zakje (Blokker), om stenen, schelpen of wat dan ook in op te bergen, we maken woensdag de gebedsbundels en dan pas hoef je je dingentjes mee te nemen.
• Kleine bergkristalletjes als gift aan Moeder Aarde. Deelnemers moeten hier zelf voor zorgen. Tot een cm of 3 groot.
• Een schep om gaten te graven, voor mensen die hun gebedsbundels willen begraven.
• Drum, mensen kunnen hun persoonlijke drums meenemen, des te meer des te beter.
Pauze

• Gespreksonderwerp; hebben mensen een medicijnwiel in hun slaapkamer gemaakt, hoe werkte dat uit? Persoonlijke belevenissen worden in de groep besproken.
• Groepsdemonstratie in het maken van de 4 gebedsbundels, door iedereen. Wat ze zijn, hoe je ze gebruikt en hoe ze je leven kunnen veranderen.
• Personal song: wat is het, hoe ontvang je het.

Lunch

• Buiten: het leren werken met bomen, struiken, bloemen en stenen.
-. neem je bergkristal gift mee voor Moeder Aarde.
-. Leren te mediteren met Moeder Aarde, hoe je met haar praat, mediteert en hoe je een gift doet.
-. Praten met stenen, hoe doe je dat, demonstratie en dan vinden de deelnemers een rots, mediteren met het, en schrijven hun belevenissen op.
-. Praten met een boom. Hoe doe je dat? Demonstratie en dan zoeken de deelnemers een boom, mediteren ermee en schrijven hun belevenissen op.
-. Groepsgesprek over de meditaties. Ervaringen delen en wat er gebeurde vertellend.

Donderdag
Zweethut bouwen.
Vrouwen dragen losse kleding, t-shirt, broek, trainingspak, een lange jurk.
Mannen dragen minimaal een zwembroek. Verkleden kan in een nader aan te wijzen ruimte voor de zweethut.
Iedereen moet 2 grote handdoeken meenemen, om zichzelf te bedekken.
Per zweethut kunnen er 8 personen meedoen.
Degene die niet in de eerste zweethut kunnen, zullen buiten blijven zitten en gedurende de ceremonie mediteren. Zij schrijven hun meditatie op.

De zweethutceremonie is niet verplicht, alleen op vrijwillige basis kun je meedoen.

’S middags is er nodig om de zweethut verder te bouwen. Het duurt ongeveer 5 uur om een zweethut te bouwen. De zweethut protocollen worden opgeruimd (ze werden de dag voor de zweethut uitgereikt). 3 uur is de eerste zweethutceremonie voor de eerste 8 deelnemers.

Vrijdag
Een tweede groep van 8 personen kan nu deelnemen aan de zweethutceremonie. Degene die de aan de eerste zweethut deelnamen, gaan nu buiten de zweethut zitten en mediteren gedurende de ceremonie. Neem je schriftje mee, en schrijf je belevenissen op.
Lunch.

Bespreking van de zweethut ervaring, gevoel, droom? Kan worden gedeeld door iedereen die dat wenst.
De kracht van dromen, en droomsymbolen.
Communiceren met de ‘kleintjes’, zoals vliegen, bomen, planten en het correcte protocol om hen te benaderen.
Veren, hoe je ze gebruikt in genezing.
Handen om te genezen, de goede manier om het te doen.
Het proces voor mensen die de zweethut hebben gedaan.
Medicijnwiel ceremonie, door Ingrid voor alle deelnemers.

Afsluiting seminar.

Inschrijving via een inschrijfformulier.

Binnen deze week is het persoonlijk proces een belangrijk onderdeel van de leerschool en krijgt dus alle aandacht die het nodig heeft. Dit kan inhouden dat de lessen later kunnen eindigen dan gepland, of dat de agenda wordt aangepast.