[if IE]>

Sjamanisme

Ay Gvhdi Waya, Eastern Cherokee Metis, heeft mij permissie gegeven om studenten te trainen met behulp van haar training, ervaring en kennis.
Zij trainde bij Richard Graves, Western Cherokee medicijnman en haar kristaltraining deed ze bij Oh Shinnah Fast Wolf.
Sommige mensen willen graag een sjamaan worden. Maar een sjamaan ben je bij je geboorte of niet, je kunt het niet worden. Je kunt worden getrained door Ingrid om te zien of je deze energiestructuur draagt. Deze training is een weg van het hart en een levenswijze gekenmerkt door compassie en dienstbaarheid aan al onze relaties. In deze levenswijze is er geen ruimte voor iemand die sjamaan wil worden, die wordt gedreven door de macht, en/of wordt geregeerd door zijn of haar Ego. Als je de roeping hebt om een sjamaan te zijn, dan is er nu een pad geopend om uit te zoeken of je dat inderdaad bent en om te zien of je er nu echt aan toe bent.

Een eerste stap in je proces is de keuze om één van de volgende seminars te volgen. De crystal healing seminar, de natural world seminar of de natural essences seminar. Je hebt alle drie nodig om door te dringen naar het eventuele sjamanenpad. Hierbij geldt dat tussen de trainingen een jaar moet zitten.
 
Na deze stappen kan een student een evaluatie vragen, om te beslissen of zij wel of niet het 'sjamanistisch hulpverleners materiaal' bezit.
Als de trainer, Ingrid, voelt dat je de kwalificaties hebt en dat je op hartniveau de compassie hebt die je nodig hebt, dan kan de volgende stap die van 'sjamaan kandidaat' zijn. Hiervoor zul je mentale kracht en focus moeten gaan verzamelen, geïntegreerd in de deze wereld om je heen.
Als is besloten dat je 'de capaciteit' hebt, de vaardigheden en de dienstbaarheid, nederigheid zo je wilt, dan volgen er 3 jaren van intensieve en ingrijpende rigoreuze trainingen. Hierbij zul je worden gecoached door Ingrid, Grizzly Bear Guide.
Aan het einde van de succesvolle afsluiting van de 3 jaar kandidaatschap, zul je weer worden geëvalueerd. Als er wordt besloten dat je de volgende stap kunt gaan doen, dan kun je de 5 daagse shamanic facilitator training gaan doen. Daarna is er een 2 jarig leerlingschap met je docent.   

Als je wilt weten waar deze seminars toe leiden, dan kun je kijken bij therapie, Ingrid werkt als shamanic facilitator (zie de link onderaan deze bladzijde).

Daarnaast worden er korte kruidencursussen gegeven, zowel in Nederland als in Eenrum.

De Draak activiteiten in Portugal

We geven o.a. sjamanistische trainingen in een prachtige Quinta de velagoto. De Quinta die 4,5 ha. groot is heeft een verval van 50 meter. Van de top naar de rivier, die je kunt bereiken vanaf het terrein. Het terrein kent olijfbomen, citrusbomen, een waterbron, deels bos, en een kruidentuin in oprichting.
De rivier de Avoco is een levendige stromende rivier met kleine watervalletjes, waar we op uitkijken.
Trainingen worden gegeven op de eerste verdieping, nadat je een in de rotsen uitgehakte trap op bent gelopen.
In de trainingsruimte (in aanbouw 2010) heb je uitzicht op de rivier en ervaar je de rust en ruimte van het berggebied in de Beira.
Bovendien kijk je uit op het beschermde gebied, de Serra de Estrella. Een zeer bijzonder oud gebergte met zeer sprekende stenen, die allemaal lijken te wachten op iets.
In het dorpje Vide is alles te vinden wat je wenst, overnachting, een paar kleine winkeltjes, een cafeetje, op 7 km een restaurant, op enige afstand ook bed en breakfasts. Vliegen naar Porto en vandaar rijden naar Coïmbra, en daarna richting Oliveira do hospital, maar voor die tijd afslaan naar Vide. (zie routebeschrijving).