[if IE]>

Korte biografie Ingrid Kropf

Een korte levensloop is soms van betekenis als je een docent zoekt. Het geeft een ander beeld dan alleen de opleiding die wordt gegeven.

In 1958 werd ik in Amsterdam geboren. In 1988 verhuisde ik naar het Oosten van het land. Na mijn afstuderen als psychiatrisch verpleegkundige en begon aan de opleiding natuurgeneeskunde/ fytotherapie en klassieke homeopathie in Hilversum.

In het jaar van mijn afstuderen stond ik al voor de klas, als docent, terwijl ik geen docentenopleiding heb gevolgd. Wonderwel voldeed ik goed in deze functie en al snel gaf ik veel lesuren les op de Academie, en volgden de academies, Arnhem en Meppel.
Ik gaf les in therapeutische vorming, fytotherapie en natuurgeneeskunde en natuurgeneeskunde / fytotherapie veterinair.
Bovendien was ik examinator voor de academie Natuurgeneeskunde voor humaan en veterinair.
In 1997 ben ik begonnen met het geven van de driejarige opleiding aan huis; de kruidenvakopleiding. Ik heb honderden mensen kruidengeneeskunde uitgelegd en geëxamineerd.

Na jarenlang ervaring en de zeer regelmatige vraag; wat is nou een goed kruidenboek, ben ik mijn aantekeningen gaan ordenen, en mijn ideeën gaan opschrijven. En na 12 jaar heb ik het Kruidenboek van Ingrid uitgegeven. 9-9-2009 was het zover. Het 'Kruidenboek van Ingrid' werd geboren.
Parallel hieraan lopen de contacten met Ai Gwhdi Waya, die mij herkende als 'sjamaan' en bereid was mij in training te nemen. Na jarenlange training heb ik steeds meer begrip ontwikkeld over mensen, dieren, planten en stenen. De verbinding tussen alle levende wezens geeft veel begrip in natuurlijke processen.
Ik vind het erg leuk deze kennis (gedoseerd) te doceren.
Zelf vind ik dat ik daarmee een totale opleiding kan aanbieden, die op alle gewenste niveaus antwoorden kan geven op vragen over gezondheid en ziekte, samenhangen in de natuur en in organismen. 


Mitakuye oyasin