[if IE]>

Ingrid Kropf

About Ingrid

Een korte levensloop is soms van betekenis als je een docent zoekt. Het geeft een ander beeld dan alleen de opleiding die wordt gegeven.

In 1958 werd ik in Amsterdam geboren. In 1988 gingen we in Beilen wonen, dat was het moment dat ik afstudeerde als psychiatrisch verpleegkundige en begon aan de opleiding natuurgeneeskunde/ fytotherapie en klassieke homeopathie in Hilversum.

In het jaar van mijn afstuderen stond ik al voor de klas, als docent, terwijl ik geen docentenopleiding heb gevolgd. Wonderwel voldeed ik goed in deze functie en al snel gaf ik veel lesuren les op de Academie, en volgden de academies, Arnhem en Meppel. Ik gaf les in therapeutische vorming, fytotherapie en natuurgeneeskunde. Tegenwoordig geef ik nog les op de academie in Meppel (richting veterinair) in het vak natuurgeneeskunde voor dieren. En in fytotherapie (humaan). In 1997 ben ik begonnen met het geven van de driejarige opleiding aan huis; de kruidenvakopleiding.
Na jarenlang ervaring en de zeer regelmatige vraag; wat is nou een goed kruidenboek, ben ik mijn aantekeningen gaan ordenen, en mijn ideeën gaan opschrijven. En na 12 jaar ordenen ontstond de noodzaak dan ook het boek te gaan uitgeven. 9-9-2009 was het zover. Het 'Kruidenboek van Ingrid' werd geboren.
Parallel hieraan lopen de contacten met Ai Gwhdi Waya, die mij herkende als 'sjamaan' en bereid was mij in training te nemen. Na jarenlange training heb ik steeds meer begrip ontwikkeld over mensen, dieren, planten en stenen. De verbinding tussen alle levende wezens geeft veel begrip in natuurlijke processen.
Daarnaast ben ik docent en vind ik het erg leuk deze kennis (gedoseerd) te doceren. Daarom ben ik ook erg blij dat ik toestemming heb om de Native American kennis te mogen doorgeven. Zelf vind ik dat ik daarmee een totale opleiding kan aanbieden, die op alle gewenste niveaus antwoorden kan geven op vragen over gezondheid en ziekte, samenhangen in de natuur en in organismen.

Mitakuye oyasin